Skip Navigation LinksNews
Tüm Haberleri Göster

DAÜ İç Mimarlık Bölümü Mardin’e Teknik Gezi Düzenledi…

DAÜ İç Mimarlık Bölümü Mardin’e Teknik Gezi Düzenledi…
Yayınlanma Tarihi: 7 Mart 2019, Perşembe

Doğu Akdeniz Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü, ITAS 302 dersi kapsamında tarihi şehir Mardin’de bir teknik gözlem gezisi düzenledi. 5-7 Mart 2019 tarihleri arasında, Doç. Dr. Hacer Başarır ve Öğr. Gör. Cavide Atukalp yürütücülüğünde düzenlenen teknik gezide öğrenciler tarihi çevrede çağdaş tasarım konusunda birçok projeyi yerinde gözlemleyerek tecrübe etme şansını yakaladılar. 

Bugüne kadar çok sayıda kültür ve medeniyete ev sahipliği yapmış ve halen çok kültürlü yaşam tarzı ile de Dünya’ya örnek gösterilebilecek bir hoşgörü ve güven ortamına sahip olan Mardin, mimari, etnografik, arkeolojik, tarihi ve görsel değerleri ile  dünyada sayılı tarihi şehirlerden birisi olarak gösterilmektedir. 

 

Mardin-Gezisi01 

 

Bu kapsamda Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi ve Mardin Müzesi de dahil olmak üzere tarihi şehirde yer alan bir çok önemli mekanı inceleme fırsatı bulan öğrenciler,  kendi projeleri için de bu inceleme gezilerinin büyük değer taşıdığını ifade ettiler.  Teknik gezi kapsamında öğrenciler ayrıca Deyrülzaferan Manastırı, Kasımiye Medresesi ve Dara Antik Kenti gibi birçok önemli noktayı da yerli rehberler eşliğinde yerinde gözlemleyerek tecrübe ettiler.

DAÜ İç Mimarlık Bölümü’nde tasarım eğitiminin önemli bir temel taşı olarak kabul edilen teknik geziler her dönem devam ettirilmektedir…


DAÜ Web Siteleri