Skip Navigation LinksAnnounce
Tüm Duyurular

DAÜ, İç Mimarlık Bölümü, İç Mimar Özde Güröz’ü ağırladı

DAÜ, İç Mimarlık Bölümü, İç Mimar Özde Güröz’ü ağırladı
Yayınlanma Tarihi: 24 Mayıs 2023, Çarşamba

Doğu Akdeniz Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü, başarılı bir iç mimar olan Özde Güröz'ü ağırladı. Güröz, ITAS 410- Meslek Yönetimi ve Etiği dersi kapsamında öğrencilere meslek hayatıyla ilgili deneyimlerini ve bilgilerini paylaştı. Öğrenciler için oldukça ilham verici bir konuşma gerçekleştiren Güröz, mesleğin zorluklarından başarıya giden yollarına kadar pek çok önemli konuya değindi.

 

Güröz, konuşmasına iç mimarlık mesleğinin heyecan verici ve yaratıcı bir alan olduğunu vurgulayarak hayata geçirdiği çeşitli projelerin anlatımıyla başladı. Öğrencilere, iç mimarlık alanında sürekli olarak kendilerini geliştirmeleri gerektiğini ve öğrenmeye açık olmalarının önemini anlattı. Değişen tasarım trendlerini takip etmek, yeni teknolojileri öğrenmek ve sektördeki gelişmeleri yakından takip etmek gerektiğini belirtti. Kendi gelişimine yatırım yapmanın, mesleki başarıyı ve tatmini artıran önemli bir faktör olduğunu vurguladı.

 

Meslek etiği konusunda da önemli bilgiler paylaşan Güröz, iç mimarların müşteri ile güvene dayalı bir ilişki kurmalarının gerekliliğini vurguladı. Öğrencilere, hayattaki ilk müşterilerinin üniversite hocalarının olduğunu söyleyen Güröz, müşteriyle iyi bir iletişim içinde çalışmanın, başarılı projelerin ortaya çıkmasında büyük etkisi olduğunu vurguladı. Ders yürütücüsü Dr. Eliz Erdenizci, Güröz'ün deneyimleri ve tavsiyelerinin, öğrencilerin mesleki gelişimlerine önemli katkılar sağlayacağını belirtti. 


DAÜ Web Siteleri