Skip Navigation LinksChair's-Statement

Bölüm Başkanın Mesajı

İç Mimarlık Bölümümüz, kurulduğu yıldan beri bulunduğu coğrafyada öncü bir bölüm olmuştur.  Güçlü ve dinamik bir akademik kadronun yanı sıra uluslararası akreditasyona ve üyeliklere sahip olmamız, bölüm olarak öne çıkan en önemli güçlü yanlarımızdandır.  Kültür, iklim ve tarihi çevre anlamında, bulunduğumuz coğrafik konumun avantajlarını eğitimimize dahil etmemiz, farklı eğitim modellerine hızla adapte olabilmemiz, müfredat dışı aktivitelerimizle de eğitimimize destek vermemiz, İç Mimarlık Bölümü olarak önemsediğimiz yanlarımızdır.

Küreselleşen dünyada, hızla değişen ve güncellenen bir bilgi çağındayız.  Bilgiye erişim dijital platformlarda, farklı medyalar aracılığıyla da sağlanıyor.  Tam da bu noktada, bilgisayar teknolojilerini de takip ederek, kendimizi güncelleyerek, çağa ayak uyduracak şekilde donanımlı öğrenciler yetiştirmek en büyük amaçlarımızdan bir tanesidir.  Yeniliklere, çağdaş ve güncel teknolojik araçlara inanırken, aynı zamanda tarihi ve kültürel değerlerimize sahip çıkmak, doğaya ve çevreye saygı duymak, güncel dünya olaylarını takip ederek ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda yaşadığımız zamanın farkında olmak yetiştirmekte olduğumuz öğrencilerimiz tarafından benimsenmesini istediğimiz özelliklerdendir.

İç mimar olarak meslek hayatına başlayacak genç adayların dünyayı, doğayı, ekolojiyi, sürdürülebilirliği ve insanı merkeze alarak profesyonel yaşamda kendilerini göstermeleri en büyük arzumuzdur.  İç Mİmar olarak kullanıcı ihtiyaçları, yaşam biçimleri, yaşam kalitesi, ergonomi, strüktürel farkındalık gibi ana unsurların bilgisiyle mezun olan öğrencilerimiz, bizleri dünyanın farklı ülkelerinde gururlandırmaktadır.

Bilimsel ve müfredat dışı tüm etkinliklerimiz için lütfen bizi takip ediniz.

Öğrenci – öğretim üyesi ilişkisi bakımından bir aile gibi hissettiğimiz İç Mimarlık Bölümü'ne hoşgeldiniz…

Doç. Dr. AFET COŞKUN