Skip Navigation LinksNews
Tüm Haberleri Göster

DAÜ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ YİRMİ DOKUZUNCUSU (29.) GERÇEKLEŞEN IFI GENEL KURUL KONGRESİ’ne katıldı.

DAÜ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ YİRMİ DOKUZUNCUSU (29.) GERÇEKLEŞEN IFI GENEL KURUL KONGRESİ’ne katıldı.
Yayınlanma Tarihi: 16 Temmuz 2020, Perşembe

 

Şubat, 2020 | Dubai, BIRLEŞIK Arap Emirlikleri

IFI'nin etkinliklerini yakından takip eden DAU İç Mimarlık Bölümü bu yıl Dubai’de düzenlenen IFI Genel Kurul Kongresi’nde gözlemci olarak yer aldı. Gerçekleşen kurulda yeni seçilen IFI IA/D yönetim kurulu görev üyeleri 


 

IFI Başkan-Titi Ogufere, Essential Interiors Magazine (Nijerya) Kurucusu ve Editörü ve IFI Başkan-Seçici olarak Questtonó (Brezilya) Kurucusu ve Direktörü Carlos Eduardo (Cadu) Scheliga'yı içermektedir. Steve Leung, 2017-2020 IFI Başkanı ve Steve Leung Tasarım Grubu'nun (Çin) Kurucusu , IFI Yönetim Kurulu'nda IFI Eski Başkanı olarak kalıyor.

IFI Yönetim Kurulu Üyeleri olarak ,Suzie Attiwill, Ph.D., Doçent Doktor, Doçent Dekan, İç Tasarım, Mimarlık ve Kentsel Tasarım Okulu, RMIT Üniversitesi (Avustralya); Michael Cruz Pizarro, IDr., Kurucu / Başmimarlık Tasarımcısı, MICHAEL PIZARRO INTERIOR DESIGN (Filipinler); Victoria Plasencia, Kurucu, Başkan Yardımcısı Interiorismo, Guadalajara (Meksika); Sezin Hatice Tanrıöver, Doçent ve İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı, Bahçeşehir Üniversitesi, İstanbul Mimarlık (Türkiye); ve Vaikla Studio'nun (Estonya) Kurucusu ve Ortağı Urmo Vaikla.

Ortak Seçilmiş Uzman Üyeler, Kamy, (Brezilya) kurucusu Kamy Abrarpour; ve Zakkiya Khan, İç Mimarlık Öğretim Görevlisi, Pretoria Üniversitesi Mimarlık Bölümü (Güney Afrika). olarak belirlendi.Ayrcıa, genel kurulda İç Mimarlık / Tasarım Eğitim Politikaları atölye çalışması da gerçekleşmiştir. 

IFI'nın iç mimarlık eğitimi çerçevesinde gerçekleştireceği adımların başlangıcı olarak kurgulanan bu atölye çalışmalarına, DAÜ İç Mimarlık Bölümü, Doç. Dr. Tozan'ın katılımıyla temsil edilmiştir.

Uluslararası İç Mimarlar/Tasarımcılar Federasyonu Eğitim Politikası İncelemesi; IFI için güncellenmiş ve ilerici bir eğitim politikası bildirisi olan küresel danışma yoluyla inceleyip formüle etme girişimidir. Bu girişim, geleceğe yönelik ve global ölçekte İç Mimarlık/Tasarım Eğitimi ile ilgili politikalar oluşturmayı ve bu bağlamda, gelecekte dünya çapında eğitim müfredatlarının değerlendirmesinde ve akreditasyonunda kullanılabilecek bir temel oluşturmayı amaçlamaktadır. İç Mimarlık/Tasarım eğitim programlarının tasarımı, değerlendirmesi ve uygulamasından sorumlu olanlara, müfredat hazırlanması ve geliştirilmesinde yardımcı olacak ve iç mimarlık/tasarım mesleki uygulamalarının kalitesine katkıda bulunacaktır.




Doğu Akdeniz Üniversitesi İç mimarlık Bölümü yıllardır yürütmekte olduğu eğitim etkinlikleri çerçevesinde, İç Mimarlık eğitimi konusunda edindiği deneyimlerini IFI bünyesinde tasarlanması planlanan global ölçekli eğitim politikası çalışmalarında dile getirmiştir. Bölgesel, yerel özgün yaklaşımların da temsili ile şekillenmesi planlanan geniş ölçekli eğitim politikasının oluşum sürecine, her zaman olduğu gibi ilerici tutumu ile DAÜ İç Mimarlık Bölümü Doç. Dr. Asu Tozan'ın katılımı ile katkı koymuştur.




DAÜ Web Siteleri